MANTRAILEN

Tijdens het mantrailen speurt de hond naar een vermist persoon. Met het mantrailen leren we de hond personen onderscheiden, waardoor het mogelijk is om het geurspoor te volgen door het bos, over de hei of over een industrieterrein. De hond werkt hierbij aangelijnd. Mantrailen is geschikt voor alle rassen en alle leeftijden. 

VLAKTEZOEKEN

Vlaktezoeken of vlakterevieren is het reddingshondenwerk, waarbij de honden los zoeken naar slachtoffers in het bos, in panden of op het puin. Wij trainen volgens de reglementen van Stichting Inzetreddingshond Nederland en certificeren onze reddingshondenteams en buddies ook via deze stichting. 
Wil je recreatief ontdekken of er in jouw hond een reddingshond schuilt? Dan verzorgen we diverse workshops vlaktezoeken / slachtoffers zoeken in zowel bos als panden.

DETECTIE

Geld, drugs, bloed, brandversnellende middelen, bedwantsen... Je kunt het zo gek niet bedenken, maar we kunnen de hond (bijna) elke stof laten detecteren. Tijdens de detectietraining leren we de hond een bepaalde geurbron te zoeken en deze te verwijzen door een passieve melding te geven. Doordat detectie fysiek weinig inspanning vraagt is dit ook zeer geschikt voor pups en iets oudere honden. De detectiecursussen worden begeleid door 2 instructeurs, met zowel operationele ervaring met explohonden, opleiden van honden en geleiders voor de overheid, opleiden van recreanten en alles daar tussenin. Na het volgen van de benodigde trainingen kun je bij ons diverse examens doorlopen op verschillende niveaus en in diverse disciplines. 

Puinzoeken

Tijdens de workshops puinzoeken waan je je even als een echt reddingsteam, waarbij je slachtoffers verstopt in het puin gaat opzoeken. Samen met je hond klimmen en klauteren over de puinbrokken om bij het slachtoffer te komen. De workshops puinzoeken zijn geschikt voor honden vanaf 4 maanden. We passen de oefeningen aan op de ervaring van de hond.

Evenementen

Voor alle details en een actueel aanbod, neem een kijkje op onze Facebookpagina. 

 • 23 juni 2024
  Workshop reddingshondenwerk VOL
 • 6 juli 2024
  Skye's Dog Detective cursus VOL
 • 10 juli 2024
  Detectiewerk
 • 28 juli 2024
  SAR & survival: de watereditie
  Nog één plaats
 • 2 augustus 2024
  Workshop reddingshondenwerk
 • 10 augustus 2024
  Workshop reddingshondenwerk VOL 

Locaties

De mantraillessen worden gegeven in de prachtige bossen in de omgeving van Gieten, Gasselte, Eext, Rolde, Odoorn en Exloo. 
Idem voor de trainingen vlaktezoeken. Voor de workshops probeer ik altijd leuke en uitdagende locaties te vinden in panden of mooie terreinen. Deze locaties staan vermeld in het Facebookevenement van betreffende workshop. 
De cursus detectiewerk wordt gegeven in Gasselternijveen.

Woon je wat verder weg en wil je me uitnodigen voor een workshop? Dat kan! Neem contact op voor de mogelijkheden.